Skip to content

Workstead

“Door de Power BI trainingen van Den of Data hebben wij onze medewerkers en rapportages naar een hoger niveau gebracht”

Workstead is al meer dan 25 jaar hét uitzendbureau voor Europese krachten die in Nederland willen werken. Dit wil Workstead blijven in de jaren die nog gaan komen. Om dat te bereiken wil men bij Workstead sneller en vooral ook slimmer gaan werken. Met behulp van data. Omdat men bij Workstead nog niet veel ervaring mee had is men op zoek gegaan naar een partij die hierbij kon helpen. Dit is Den of Data geworden.

De uitdaging:

  • Het inrichten van een Power BI rapportage omgeving in de cloud + on Premise DWH;
  • Het trainen van de IT medewerkers om zelf data te ontsluiten uit diverse bronsystemen;
  • Het trainen van de Finance medewerkers om data te modelleren en duurzame Power BI Rapportages op te bouwen;
  • Adviseren over hoe data gedreven werken uit te rollen binnen de gehele organisatie

De oplossing:

We zijn begonnen om in samenspraak met de IT afdeling begonnen met het inrichten van de Power BI omgeving om daar vervolgens een Proof of Concept rapport op te leveren.

Toen dit eenmaal juist was opgeleverd: Trainen, trainen en nog eens trainen! Door middel van 1 op 1 training zijn de IT medewerkers in staat gebracht om de opgezette omgeving te onderhouden en verder te voorzien van data. De finance medewerkers is uitgelegd hoe zij een start kunnen maken met opbouwen van Power BI Rapportages zodat zij een periode ervaring konden opdoen met Power BI. Den of Data was gedurende deze periode beschikbaar voor vragen.

Enige tijd later zijn de business controllers en IT medewerkers nog dag in groepstraining geweest op locatie bij Den of Data om de rapportages naar een hoger niveau te tillen en vragen te stellen over de uitrol van data gedreven werken.

Resultaat:

  • Power BI rapportages die binnen de gehele organisatie gebruikt worden. Hierdoor is het makkelijker voor medewerkers om snel de juiste beslissing te nemen.
  • Medewerkers die weten hoe ze zelf nuttige en duurzame Power BI rapportages kunnen opbouwen.
  • Den of Data als partner voor datagedreven werken.

Den of Data is gespecialiseerd in Business Intelligence en is branche onafhankelijk.

Heeft u na aanleiding van deze case vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!